Yleistä tuotteistamme

 

Meille usein lähetetään kysymyksiä kakun koostumuksesta, raaka-aineista, toimitusajasta, yms. Alta löytyvät vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin.

1. Mitä kakkupohjia käytätte?

Kakkuihin ja leivoksiin emme käytä tukkukaupoista saatavilla olevia valmiita kakkupohjia, vaan jokaista tilausta varten paistamme oman kakkupohjan. Emme käytä jauheita, jotka korvaavat oikeita raaka-aineita.

2. Mitä käytetään kakkupohjan kostutukseen?

Kakkupohjat läpikostutamme sokerivedellä. Me emme KOSKAAN käytä kostutukseen säilykehedelmien siirappia, sillä se lyhentää tuotteen säilytysajan.

3. Millä kakut kuorrutetaan?

Kakut ilman sokerimassakuorrutusta päällystetään erivärisillä suklaarouheilla, kookos- tai karamellirouheella, suklaalla, kasvikermalla, yms.

Erikoiskakkujen kuorrutukseen käytämme Fondant-vaahtokarkkimassaa (se muistuttaa sokerimassaa, mutta maistuu vaahtokarkille), sillä se säilyy jääkaapissa paremmin kuin marsipaanimassa ja kakun kuorrutus näyttää siistimmältä ja kauniimmalta. Se on kaunis syötävä pakkaus, mutta älkää yrittäkö syödä sitä kokonaan (jos ette ole hyvin persoja makealle)! Sitä voi laittaa sivuun jos se maistuu liian makealle. Nauttikaa kakun täytteestä!  

Kerroskakuissa käytämme bambootikkuja saadaksemme vakaan rakennelman. Sokerikukissa usein käytämme kukkalankaa  ja sokerihahmoissa hammastikkuja. Olkaa varovaisia syödessänne koristeita. Alkää antako syömäkelvottomia osia lapsille!

Sokerikukat ja –hahmot säilyvät kuivassa pitkään. 

4. Mitä laitetaan vaahtokarkkimassan alle?

Fondant-massan alle laitetaan ohut kerros ganachea, joka tehdään belgialaisesta tummasuklaasta ja Ingmanin tai Valion vispikermasta. Jos suklaa ei ole toivottavaa, voimme laittaa sokerimassakuorrutuksen alle voikreemiä.

5. Mikä on vohvelikuva?

Vohvelikuva on syötävälle riisipaperille elintarvikeväreillä tulostettu kuva. Päälle laitetaan koristegeeli. Täytyy huomioida se, että vohvelikuva ei kestä kosteutta ja oltuaan yön yli jääkaapissa vohvelikuva saattaa menettää osittain tarkkuutensa. Tämän takia laitamme vohvelikuvat päällystämättömien kakkujen päälle vähän ennen kakun noutoaikaa, jotta värit pysyisivät terävinä ja kirkkaina mahdollisimman pitkään. Näin suosittelemme noutamaan vohvelikuvakakut juhlapäivänä. Mikäli kakku on sokerimassakuorrutteinen ja sen päälle laitetaan vohvelikuva, kosteusasioista ei tarvitse olla huolissa.

Pystymme tulostamaan minkä tahansa toivekuvanne tai -valokuvanne, mutta täytyy huomioida minimikokovaatimukset 800 х 600 px sekä se, että elintarvikeväritulostin ei ole mikään lasertulostin ja sillä ei pystytä tulostamaan monimutkaisia häivytettyjä väriyhdistelmiä. Kirkkaat tai kontrastikuvat, joissa on tarkat värialueet, ovat parhaita tulostuksen lopputuloksen kannalta.

6. Mitä kermaa käytätte?

Täytteet ovat kakkujen ydin ja maukkain osa. Meillä on laaja valikoima täytteitä, mutta suosituimpia ovat hedelmämakuiset kermavaahdot eli maitokermaa vaahdotetaan ja maustetaan eri hedelmillä (kauniisti kutsumme niitä kermamousseiksi).

Kasvikerma vs. maitokerma

Kasvikerma on raaka-aine, jota on helppo käyttää koristeluun ja saada hyvä myyntikate. Kasvikerma on halpaa, pitää muotonsa vaahdotuksen jälkeen ja säilyy pitkään. Suurin osa teollisuusleipomoista käyttää kasvikermaa sekä kakkujen valmistuksessa että koristelussa.  

Kasvikermaa valmistetaan kasvirasvoista (palmuydin-, palmu-, kookos- yms. öljystä) ja siihen yleensä lisätään maitoproteiinit, jotta kasvikerma näyttäisi, maistuisi ja tuoksuisi maitokermalta, ja stabilointi-, emulgointi-, väri-, happamuudensäätöaineet ja aromit.  

Kakkujen täytteissä käytämme ainoastaan Ingman tai Valio 38 % vähälaktoosista ja tarvittaessa myös laktoositonta maitokermaa. Se on 3-4 kertaa kasvikermaa kalliimpaa, sen säilytysaika on tosi lyhyt ja vaahdotuksen jälkeen se pitää muotonsa vain 3-4 tuntia, mutta se on aitoa ja maukasta.

Ainoa poikkeus tästä säännöstämme on maitoallergia, mutta tässä tapauksessa täytyy muistaa makueroja, varsinkin jos olette aikaisemmin maistaneet kakkujamme tai leivoksiamme. Kasvikermaa käytämme pienissä määrin kakkujen koristeluun.

7. Mikä toimitusaika kakuilla on?

Jokainen käsin tehty kakku vaatii hyvin paljon työaikaa. Yksinkertaisinkin (asiakkaan mielestä) kakku valmistetaan vähintään kaksi päivää ja joskus pidempikin aikaa huomioiden sokerihahmojen, -kukkien ja muiden koristeiden tekeminen.

8. Miksi kakkunne ovat kalliita?

Tilatessaan kakun asiakkaan on vaikea käsittää kuinka paljon erilaisia tarvikkeita täytyy hankkia, jotta lopputulos, kuten hahmo, kukka tai pitsi, olisi asiakkaan toiveiden mukainen. Kondiittori kuluttaa merkittävät rahasummat erilaisiin työvälineisiin saadakseen ainutlaatuisen kakun. Teollisesti valmistetut kakut vaativat minimimäärän työvälineitä – massapussin ja tyllät. Saadakseen laadukkaan kakkutuotteen kondiittori etsii ja oppii uusia menetelmiä, kokeilee niitä ja vasta sen jälkeen tarjoaa ne asiakkaille. Tämä vaatii aikaa ja rahaa tai ainoastaan aikaa, mutta aika on rahaa))

Jokainen kakku on ainutlaatuinen, siinä on oma viehätyksensä ja kondiittorin käsillä ja sydämellä luoma sielu, joita ei ikinä löydy ruokakaupasta ostetuista kakuista, joita saisi samalla rahalla jopa 5 kappaletta. Kyllä, saa ostaa nämäkin kakut, mutta sitä nautintoa, jonka saatte yksityiskondiittorin tekemästä kakusta, ei välttämättä saa.  

Ja jos pohditaan käyttämiemme tuotteiden hintaa ja sitä, kuinka paljon aikaa kuuluu jokaisen kakun valmistukseen, tuotteidemme hinta-laatu-suhde ei vaikuttane niin pahalta.

9. Miten vertaillaan eri valmistajien hintoja?

Jotta pääsisi vertailemaan kakkuhintoja eri valmistajilta, kannattaa yhtäläistää vertailun lähtökohdat, muuten lopputulos on väärä. Helpointa on vertailla kilohintoja samassa tuoteluokassa (sokerimassakuorrutteinen tai sokerimassakuorrutteeton kakku, koristeiden runsaus ja vaikeus, mm. käsin tehdyt koristeet) ja samalla koostumuksella (maitokermatäyte tai kasvikermatäyte, kaupasta ostettu valmistaikina tai käsintehty taikina, tuoreita marjoja tai pakastemarjoja, jne.)

10. Miten kakku tilataan?

Tilaus laitetaan sähköpostitse tai kotisivustomme yhteydenottolomakkeella. Tarkat ohjeet löytyy Tilausohjeet -sivulta.tätäm